Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

πόσο πολύ


Απόφθεγμα πρώτον, άσε με πολλές μέρες με κάποιον και τρελαίνομαι. Μ’αρέσει να μαι μοναχό μου, να μην δίνω λογαριασμό βρε αδερφέ, και το κυριότερον, να μην έχω την ευθύνη κανενός.

Απόφθεγμα δεύτερον, είναι υπέροχο να κάνεις μπάνιο γυμνός, και να κοιμάσαι στην παραλία γυμνός, και να ξυπνάς γυμνός, και να παίζεις τάβλι γυμνός. Μεταξύ μας, το θεωρούσα τόσα χρόνια - αν και το χα προσπαθήσει- νεοχιπισμό, δεν χρειάζεται ελπίζω να το αναλύσω περαιτέρω.

Τρίτον, το Πιτσιλαδή είναι μακράν το καλύτερο ούζο.

Τέταρτον, άμα με έναν άνθρωπο η υπόθεση έχει πολύ ζόρι, μακρόσυρτα σούξου μούξου μανταλάκια και πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια όταν ακόμη είσαι στο προοίμιο, τότε άστα βράστα. Το πράγμα πρέπει να κυλάει α-πο-μό-νο-του.

Πέμπτον, σιχαίνομαι, σιχαίνομαι όμως, αυτούς τους τάχα μου και δήθεν τροβαδούρους, με τα σκαμένα πρόσωπα, το βυζί στο πάτωμα, την τρίχα στη μασχάλη μόνο το καλοκαίρι που φαίνεται, και πάνω από όλα, αυτή τη γαμημένη σοβαροφάνεια, το στόμφο στα λόγια, την ψευτο αναζήτηση του γραφικού και του παραδοσιακού, που τους ρωτάς τί κάνουν και σου απαντούν με λόγο κόπι πέιστ και ύφος χιλίων καρδιναλίων. Σιχτίρ μαλάκες. Το απόφθεγμα είναι, έσω αυθεντικός.

Έκτον, τα καλύτερα βιβλία είναι αυτά που γεμίζουν με άμμο.

Έβδομον, υπάρχει μια φάση ( πολύ) μετά το χωρισμό, που καταλαβαίνεις ότι -αν και οι καψούρες σου κρατάνε στην καλύτερη δύο βδομάδες επειδή είσαι  τόσο ακόμη φοβισμένος- όταν γυρίζεις σπίτι, με το στομάχι γεμάτο αλκοόλ και τα πόδια να πονάνε από το στασίδι, το μόνο που θέλεις είναι μια αγκαλιά, αυτή η αγκαλιά της οικειότητας, που ακόμη και να έχετε πλακωθεί δεν σου κρατάει μούτρα γιατί η νύχτα τα καταπίνει όλα, και απλώς σου λέει άντε έλα, σου σβουράει ένα φιλί και κοιμάστε. Κι είναι εκείνη η φάση που φοβάσαι να παραδεχτείς ότι βαρέθηκες να είσαι μόνος. Και τότε πέφτεις για ύπνο με έναν ανεμιστήρα κινηματογραφικό, και δεν βάζεις τα κλάματα, παρά κοιμάσαι αγκαλιά με τον κυνισμό σου. Καλή ώρα.


2 σχόλια:

masxalitsa είπε...

μ'αρεσουν οι αλα-χαι-φιντελιτι λιστες με αποφθευγματα!!!


( i know, ακομα και η λιστα με τα ψωνια μου θυμιζει το χαι φιντελιτι)

μακ :*

masxalitsa είπε...

αλλα ξεχασα εδω το θεμα δεν ηταν η λιστα.... τα αποφευγματα μαρεσουν!